4 belangrijke tips om de zomer door te komen met een hoortoestel

Het geluid van de fluitende vogels, bijen die zoemen in de tuin en het geluid van een heerlijke barbeque op een zomeravond. Dit zijn allemaal geluiden die ons automatisch laten denken aan de zomer. Dit betekent ook dat we meer zweten, wat dus zorgt voor meer condensatie in het hoortoestel. Belangrijk om hier dus goed mee om te gaan! Daarom geven we je 4 tips om de zomer door te komen met een hoortoestel. Lees snel verder! 

  1. Denk aan reserveonderdelen 

Ga je op vakantie? Houd dan rekening met je reserveonderdelen. Op vakantie wil je namelijk wel een ontspannen en gezellige tijd beleven. Dat gaat natuurlijk moeilijk als je niet goed kunt horen. Daarom adviseren we om altijd reserveonderdelen voor je hoortoestel mee te nemen op reis, zodat je goed voorbereid bent. Denk hierbij vooral aan een extra paar Rayovac batterijen, maar bijvoorbeeld ook aan een oorsmeerfilter. 

  1. Droog & zandvrij 

Even een paar baantjes trekken of een klein stukje varen? We doen het maar al te graag. Hoewel de nieuwere modellen hoortoestellen behoorlijk goed bestand zijn tegen waterschade, blijft het altijd een risico. Probeer daarom zo voorzichtig mogelijk te zijn met je hoortoestel. Vooral zout water is een boosdoener. 

Wees naast waterschade ook voorzichtig voor het zand wanneer je op het strand bent. Zan beschadigt namelijk de microfoontjes van je hoortoestel, wat weer de functionaliteit hindert. Zorg er dus altijd voor dat je hoortoestel goed is afgeschermd van het strand. Gebruik bijvoorbeeld waterdichte plastic zakjes of neem een bakje mee waar je je hoortoestel in plaatst. 

  1. Vaak genoeg reinigen 

Hoortoestellen zijn natuurlijk gemaakt voor dagelijkse situaties en activiteiten, en daar hoort ook zweten bij. Hoortoestellen zijn dus bestendig tegen zweetdruppels. Echter zweten we allen meer in warm zomerweer, waardoor er condensatie kan optreden in het toestel. 

Wanneer dit het geval is, is het belangrijk om het hoortoestel vaker te reinigen. Bacteriën houden namelijk van warme en vochtige plekken en vermenigvuldigen zich dan snel. Het schoonmaken van het hoortoestel op warme dagen kan gemakkelijk en snel met desinfecterende doekjes. 

  1. Pas op met zonnecrème 

Wanneer het erg warm wordt is het natuurlijk erg belangrijk om je goed in te smeren. Het is belangrijk voor je gezondheid, maar een hoortoestel kan hier minder goed tegen. Chemicaliën in zonnebrandcrème kunnen de kunststof buitenkant van het hoortoestel aantasten. Verwijder je hoortoestel wanneer je jezelf gaat insmeren met zonnebrandcrème en plaats het toestel pas weer terug als je volledig bent ingesmeerd en je handen zijn gewassen!